PERSONVERN

Hvilke regler gjelder for håndtering av personopplysninger?

Som medlem i ToppformGYM gir du oss tilgang til personopplysninger om deg. Vi ønsker at du som medlem skal føle deg trygg på at opplysningene blir behandlet på en forsvarlig måte. I denne personvernerklæringen forsikrer vi deg derfor at vi behandler personopplysninger i tråd med den til enhver tid gjeldende lov og forskriftsregulering, og i henhold til eventuelle vedtak fattet av offentlig myndighet. I denne erklæringen forklarer vi deg hvordan ToppformGYM sikrer medlemmenes personvern, hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.


Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en enkeltperson. Hos ToppformGYM gjelder dette for eksempel navn, adresse, fødselsdato, kjønn, e-post adresse, mobiltelefonnummer og kredittkortopplysninger. Behandlingsansvarlig og behandlingsgrunnlaget ToppformGYM er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn når du bruker våre tjenester. Når du oppretter medlemskap i ToppformGYM vil vi kunne behandle personopplysninger om deg. Dette er nødvendig for å kunne levere den avtalte tjenesten, se personopplysningsloven § 8 bokstav a. Vi behandler også opplysninger om deg med grunnlag i det samtykket du gir når du registrerer deg som medlem.


Hvilken informasjon samler vi om deg?
Opplysninger du selv gir oss

ToppformGYM behandler de personopplysningene du oppgir når du melder deg inn hos oss og opplysninger du på annen måte frivillig gir fra deg, for eksempel når du oppgir personlig informasjon til en personlig trener. Dette kan være navn, adresse, e-postadresse og annen informasjon.

 

Opplysninger vi samler inn når du bruker våre tjenester

Når du bruker våre nettsider eller trener på vårt gym, registrerer vi din aktivitet. Digitalt samler vi inn informasjon om hvilken teknologi du bruker, dvs om du bruker mobil, nettbrett eller datamaskin. Vi samler også informasjon om nettleser, IP adresse og lignende. Vi behandler også informasjon om hvilke artikler du leser i vårt nettmagasin, samt den kommunikasjonen du har hatt med oss eller andre tilknyttet ToppformGYM. Vi samler også informasjon om hvor ofte du bruker ToppformGYM, hvor lenge du har vært inne på en av vårt gym.

Spesifikt om kredittkortinformasjon

ToppformGYM samler inn din kredittkortinformasjon. Dette skjer enten ved innmelding eller når du selv endrer din kortinformasjon. ToppformGYM har ikke tilgang til ditt kredittkort, men har avtale med DIBS som er det selskapet som behandler din kredittkortinformasjon. Du kan finne ut mer om dette ved å lese på https://dibs.no. Hos ToppformGYM er din kredittkortinformasjon anonymisert og ikke lesbar.

 

Spesifikt om videoovervåking

ToppformGYM har videoovervåking. Vår videoovervåking skjer i samsvar med gjeldende lover og regler og er underlagt Datatilsynets retningslinjer og krav. Det er ingen overvåking i sanntid på våre sentre, med unntak av dersom noen ringer vakt telefonen i forhold til en hendelse. Det kan skje dersom noen for eksempel får et illebefinnende. Dersom dette skjer blir alle kameraer aktivert. Bilder for øvrig lagres på egen server og det er kun ved helt spesielle tilfeller filmene blir benyttet, som oftest for å avdekke kriminalitet eller brudd på medlemsbetingelser knyttet til adgang. Det er kun dedikert ansatte hos ToppformGYM som har tilgang til bildene. Alle bilder slettes automatisk etter 7 dager.

 
Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber hele tiden med å gi deg en tilpasset og god opplevelse hos ToppformGYM. Her er de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  1. Levere tjenestene du forventer av oss. For eksempel trenger vi e-post adressen og mobilnummeret ditt for at vi skal kunne kontakte deg med relevant informasjon.

  2. Spare deg for tid og arbeid. Gjennom automatisk pålogging og forhåndsutfylt informasjon

  3. Forstå markedstrender og behov gjennom statistikk. Vi analyserer data for store brukergrupper for å forbedre og videreutvikle vårt tilbud til deg.

  4. Målrettet reklame, tilbud og innhold, samt måle effekten. Vi ønsker å vise deg innhold som er mest mulig relevant for deg. Vi måler også hvor godt vi treffer. Derfor bruker vi informasjon om deg, hvor du er, hva du leser og hvor du befinner deg.

  5. Forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Det er veldig viktig for oss at ToppformGYM er et trygt sted å trene. Vi gjør det vi kan for å forhindre kriminell eller uønsket aktivitet. Vi bruker flere typer data for å gjenkjenne regelbrudd, så som hvor ofte adgangskort blir benyttet og lignende.
     

Markedsføring og spørreundersøkelser

Vi kan sende deg tilbud om produkter og tjenester på e-post eller andre meldinger. Du kan velge å takke nei til dette i dine innstillinger. All markedsføring vi sender ut på denne måten følger markedsføringsloven. Av og til utfører vi spørreundersøkelser. Målgruppen for slike undersøkelser kan være basert på personopplysninger, som for eksempel alder og kjønn.
 

Deles informasjon med andre?

ToppformGYM deler i enkelte tilfeller personopplysninger med andre bedrifter. Dette er først og fremst for å kunne gi deg bedre og tryggere tjenester. Her er de viktigste eksemplene:

  1. Når andre utfører tjenester på våre vegne. Dette kan for eksempel være når vi bruker en tredjepart for å gjennomføre betalingstransaksjoner. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.

  2. Av sikkerhetshensyn. For å beskytte deg mot at andre får tilgang til din brukerkonto.

  3. Ved mistanke om lovbrudd vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.
     

Hvordan kan jeg administrere informasjon om meg?
Oppdatere personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige. Du kan oppdatere dine opplysninger på Min side.

 
Informasjonskapsler

Du finner mer informasjon om vår bruk av informasjons kapsler på våre nettsider. Her finner du også informasjon om hvordan du kan administrere informasjons kapsler selv.
 

Sletting av personopplysninger

Du kan når som helst avslutte ditt medlemskap hos ToppformGYM. Vi lagrer i så fall ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen, med mindre det er lovpålagt. I tillegg anonymiserer vi dine data etter maksimalt 2 år, med noen få unntak De viktigste unntakene fra sletting er: Av regnskapsmessigst hensyn er vi pålagt å oppbevare betalingstransaksjoner i 10 år. Vi har ikke tilgang til kredittkortnummeret, kun selve betalingstransaksjonen. Vi tar vare på din oppgitte mailadresse og mobilnummer, slik at vi kan kontakte deg med tilbud etter endt medlemsperiode. Du kan når som helst stoppe slik kommunikasjon.

 
Innsyn i personopplysninger

Du kan, når som helst, kontakte oss på monica@toppformgm.no og be om innsyn i de personopplysninger vi har om deg. Du har rett til å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med kravene i lovgivningen.